El Servei al client a qualsevol lloc i en qualsevol moment. A l’empresa, el bon tracte i l’atenció al client de qui és responsabilitat?

L’atenció al client és cosa de tots i cadascun dels membres de l’empresa. Què faríem sense clients? No són ells els que fan que l’empresa pugui desenvolupar la seva activitat?  Tots els membres de l’empresa haurien de saber: Qui són els clients? Què és el que valoren del nostre producte? Què caldria millorar del nostre servei?

Per experiència pròpia, recordo que en les multinacionals el departament d’atenció al client molt cops no té els recursos ni la capacitat necessària per resoldre i/o donar una resposta efectiva al client. Em consta, que molts cops aquestes situacions es donen per manca d’informació dels treballadors,  o per no comptar amb les eines necessàries que caldrien.

El ideal seria que hi hagués una implicació del total del personal de l’empresa, especialment per part de les àrees de màrqueting, vendes, recursos humans, control de qualitat … Es tracta de desenvolupar un treball en equip, pactant i derivant responsabilitats segons els temes.

clients1

 

GREU, MOLT GREU !!  El 65% dels clients deixen de comprar una marca, a causa d’una experiència negativa en  el servei al client.

La gestió i l’atenció al client no ha de ser un problema per l’empresa, sinó la base del negoci. Un client és un actiu en l’organització, al que hi ha que cuidar i mantenir. L’esforç de fer un nou client és 7 vegades més que el de mantenir a un client que ja tenim.

No creus que val la pena mimar-lo?

clients2

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

CatalanSpain