Amb més de 150 milions de membres arreu del món, Linkedin s’ha convertit en una de les majors xarxes socials. Encara que existeixen altres xarxes socials professionals rellevants com Viadeo o Xing, per a les empreses, Linkedin és sens dubte la xarxa social de rellevància.

Els departaments comercials han descobert en Linkedin una eina vital per el seu dia a dia, una eina vital per a la generació de nous leads convertibles en vendes.

(Què son els Leads? Segons wikipedia, un lead és la identificació d’una persona o entitat que té interés i la autoritat per a comprar un producte o servei. )

De fet, per empreses centrades en el B2B (Business to Business), vendre a Linkedin ha esdevingut una eina crítica que pot fer que l’empresa prosperi ràpidament i de forma més rentable.

 

descarga

 

A continuació compartim 8 consells per aconseguir vendre a Linkedin:

1) Fes el teu perfil atractiu

Abans de començar a vendre a través de Linkedin necessites crear un perfil sexy pels teus clients, pensa que és el que busquen i quines és la proposició de valor. Una vegada feta aquesta primera reflexió ja pots afegir la teva informació personal (la que sigui d’interès pel teu target). Les 3 coses més importants per a tenir un perfil complet són:

  • Inclou habilitats i aconsegueix que els teus contactes les validin. Tenir habilitats significativament valorades millorar el teu posicionament en el cercador de usuaris i augmenta les visites al teu perfil i per tant a la teva empresa.
  • Aconsegueix una recomanació positiva d’un client. Això augmentarà la confiança dels clients potencials.
  • Inclou links a la teva web i altres xarxes socials: aprofita i redirigeix cada visita al teu perfil a la teva web (on ofereixes els teus serveis o productes) i a altres xarxes socials.

2) No siguis primmirat

Per què hauries de rebutjar una invitació de connectar? Et fa por que vegin el teu perfil? Treballa el teu perfil i prepara’l per a compartir-lo sense vergonya. De forma general a e+1 sempre recomanem acceptar les invitacions de connectar ja que cada nou contacte ens dóna accés directe a la seva xarxa de contactes i així podem accedir ràpidament a una gran xarxa de clients potencials.

3) No deixis passar cap oportunitat de connectar

Fes una ràpida mirada al teu compte, si la majoria de contactes que hi tens són família, amics o antics companys d’universitat, tenim un problema! Si vols vendre a Linkedin has de convertir el teu dia a dia en una font de leads i contactes professionals, no deixis passar cap oportunitat i connecta amb tothom qui puguis.

4) Analitza els teus contactes i classifica’ls

És molt important treballar els teus contactes, amb un eina tant bàsica com una fulla d’excel fes un seguiment dels contactes, les interaccions que has tingut amb ells i el seu estat. Agrupa’ls en diferents grups; els que ja han comprat, amb els que ja hi ha hagut una primera interacció, els que no estan interessats. Això facilitarà molt la feina i establirà un procediment per a vendre als contactes que ja tenim.

5) Cerca clients potencials

Encara que no es molt utilitzada, Linkedin disposa d’un buscador avançat que resulta vital per a cercar clients potencials. Pots buscar gent per la companyia en la que treballen, per localització o per a qualsevol paraula clau. Amb la pràctica, el buscador ens permetrà buscar en profunditat i identificar els clients potencial i les persones que hem de contactar. De la mateixa forma, pots guardar el criteri de cerca i demanar a linkedin que t’enviï un informe setmanal amb els canvis.

6) No més correus a info@perdseltemps.com

Una vegada tinguis detectat un cient potencial entra al seu perfil i emmagatzema tota la informació que et resulti útil. A través de linkedin pots saber més de l’empresa, els seus treballadors i detectar la persona més adequada a contactar. Ja no fa falta fer trucades fredes o enviar correus a emails de info, a través del perfil de les persones pots enviar un invitació per a connectar i contactar de forma directa i personal. Pots crear unes plantilles de texts per tal de contactar de forma més efectiva i eficient (com més personalitzat el missatge millor). Si aconsegueixes connectar amb el client potencial podràs mantenir-hi contacte de forma habitual i fer el seguiment. A més a més, el client potencial veurà cada post que publiquis i per tant, hi exerciràs més influència.

7) Aprofita les visites a la teva pàgina:

És important saber que hi ha una forma de veure qui ha visitat el nostre perfil. Aquesta eina és molt útil i adictiva. Si algú ha visitat la teva pàgina, ja tens una bona excusa per demanar-li de connectar. Els usuaris tendeixen a mirar el teu perfil si tu els has visitat així que aprofita-ho i expandeix la teva xarxa.

8) Segueix la pàgina e+1  😉

Seguir empreses i referents serveix per augmentar la presència a les xarxes. Pots començar seguint a e+1 i et mantindrem actualitzat amb més contingut de qualitat. També estaré encantada de connectar amb tu i expandir la teva xarxa.

Espero que us resulti útil.

Esperança Esteve – Responsable de Formació a Emprenedors e+1

3c795a3

 

One Response to Vendre a Linkedin – 8 consells per a vendre a Linkedin (B2B)
  1. Hola Esperança, Un post molt interessant, em sembla una molt bona guia, començaré a treballar-ho aquesta setmana.

    Gràcies i seguiré llegint!

    pd. Ja t’he invitat!.


[top]

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

CatalanSpain